Volg ons op Twitter
 Development support
guess

De kunst om van een verandering een verbetering te maken

Elke verandering is geen verbetering - een bekende uitdrukking. In de ICT is het soms nog een graadje erger: elke verandering is een verslechtering. De achterliggende redenen voor deze problematiek kent zijn oorsprong in het missen van grip op de configuratie waaruit uiteindelijk een product moet voortkomen.
Er zijn vele oplossingen bedacht om dit probleem te tackelen: management, medewerkers, apparatuur, tot en met goed gokken (zoals hiernaast afgebeeld). Bijna alles helpt een beetje, maar niets was afdoende, totdat VDC voorzichzelf, en later ook voor anderen, de CleanMachine het daglicht liet zien.

Samengevat komt de CleanMachine op het volgende neer: elke aangeboden verandering die niet door een automatisch gestarte testset komt vormt geen deel van de configuratie. De CleanMachine bewaakt de configuratie, de CleanMachine is de configuratie. Continuous Integration is een veel gebruikte term. Elke set van veranderingen dient feilloos te zijn zodat het geheel, inclusief de veranderingen, een release vormt dat probleemloos aan de klant overhandigd kan worden.

 

De CleamMachine is een Continuous Integration Server.

 

Dit concept is al meer dan 20 jaar oud, maar het helpt klanten van VDC , waaronder BMW & Siemens Nederland NV, nog steeds om uiteindelijk het goede product op te leveren.

Copyright 2011-2017 © Van Dorth Consultancy