Volg ons op Twitter
 BMW: ontwikkeling Sales Assistant
BMW

Model driven development

Al in de jaren 90, heeft VDC zich al bezig gehouden met model driven development en framework development. Op basis van deze 2 ontwikkelingen heeft VDC voor BMW ondermeer sales assistant ontwikkeld, een product dat nog steeds gebruikt wordt door de BMW-dealers.

Het voordeel van het maken van een framework, voor een bepaald domein, is dat ontwikkelingen binnen dat domein eenvoudiger en goedkoper te realiseren zijn. Samen met model driven development kan een business model afgebeeld worden op een ICT abstractie die binnen het framework tezamen al een groot deel van de uiteindelijke oplossing vormt.

Wie naar de BMW-dealer stapt, daar de nieuwe aanschaf configureert, akkoord gaat met de voorwaarden, het een en ander bevestigt, zal een order plaatsen die via de dealer rechtstreeks naar de fabriek het productieproces in gaat.

Uiteraard wordt het framework niet alleen door BMW gebruikt; ook bijvoorbeeld RZF (Rechenzentrum der Finanzverwaltung (des Landes Nordrhein-Westfalen) - de belastingdienst aldaar) gebruikt het framework ter realisatie van software voor haar belastingplichtigen.

 

Copyright 2011-2017 © Van Dorth Consultancy